DonerenNieuwsbrief
HomeActueelNieuws

Meld je nu aan:  
Online lancering HREDD Training Toolkit voor Vakbonden op 5 november

De stem van werknemers versterken in HREDD

Door de recente goedkeuring van wetgevingen, zoals CSDDD, zijn bedrijven nu verplicht om due diligence uit te voeren, maar ze worden vaak geconfronteerd uitdagingen in het bereiken van hun werknemers. Dit geeft vakbonden een unieke kans om hun rol als belanghebbenden bij deze HREDD processen op te eisen. Het is van groot belang dat vakbonden en de andere betrokken partijen erkennen dat de rol van vakbonden essentieel is voor deze discussies. Als vertegenwoordigers van vakbonden spelen vakbonden een sleutelrol in het verwerken van de stem van werknemers.

CNV Internationaal, ondersteund door GIZ, kondigt met trots de opkomende publicatie aan van onze HREDD Training Toolkit for Trade Unions. We hebben deze toolkit ontwikkeld om vakbonden te versterken en hun kennis te verdiepen op het terrein van due diligence over mensenrechten en milieu (HREDD - Human Rights and Environmental Due Diligence).

Het online launch event

Welkom op 5 november om 9:00 uur voor de online lancering van onze HREDD Training Toolkit, ontwikkeld door CNV Internationaal met steun van GIZ. 

Leer meer over de voordelen van het betrekken van vakbonden bij de dialoog met belanghebbenden. 

 Ons panel zal bestaan uit:

  • Margot Offerijns, Programme Officer Asia bij CNV Internationaal
  • Munysovann Preap, algemeen secretaris Collective Union of Movement of Workers, Cambodia
  • Yot Seang, Dispute Settlement Manager, Cambodian Garment Trade Unoin C.CAWDU

 

Publicatiedatum 25 10 2024