Help de vakbond in Senegal in de strijd tegen geweld en intimidatie op de werkvloer
Geweld en intimidatie tegen vrouwen: wereldwijd is dit een schrijnende vorm van misbruik van mensenrechten. Helaas is dit door de coronacrisis sterk gegroeid. Denk aan suggestieve opmerkingen, aanranding en verkrachting. Maar ook ontslag bij zwangerschap of een vaste aanstelling in ruil voor een seksuele tegenprestatie. Vrouwen die lijden onder dit geweld zijn niet snel geneigd om dit te melden bij hun werkgever; want wat als de dader je baas is?
Vakbondsvrouwen zoals Mariama Diallo uit Senegal strijden tegen geweld en intimidatie op de werkvloer. De vakbond steunt vrouwen in bedrijven, maar ook in de informele sector, zoals vrouwen die werken in de huishouding of op de markt. Een cultuurverandering is nodig! Daar zet de vakbond van Mariama zich actief voor in.
Samen met onze partners in Senegal roept CNV Internationaal de overheid ook op om het nieuwe verdrag van de Internationale Arbeidsorganisatie te onderschrijven. Geweld en intimatie worden nu erkend als mensenrechtenschending en zijn daarmee strafbaar.
Graag willen we Mariama in Senegal ondersteunen in haar strijd tegen geweld en intimidatie op de werkvloer.
Met uw hulp kan de vakbond:
- een bewustwordingscampagne organiseren.
- de telefonische hulplijn voor vrouwen open houden.
- vrouwen leren onderhandelen.
- vrouwen in leiderschapsposities trainen.
Help je mee?
Hartelijk dank voor je gift!
Samen staan we sterker!
Want iedereen heeft recht op een veilige werkplek!
Meer weten :
Mariama Diallo werkt bij een groot transportbedrijf in de haven van de Senegalese hoofdstad Dakar. Kijk het interview over leiderschap gemaakt tijdens een training van CNV Internationaal, nog voordat ze leider werd van vakbond UDTS.
Gesprek over leiderschap van Anneke Westerlaken met Mariama Diallo tegenwoordig leider van landelijke vakbond UDTS in Senegal.