DonerenNieuwsbrief
HomeOns werk

22 jarige vakbondsleider gevangeniswezen vermoord

Afgelopen 3 juli is in Colombia de 22 jarige Diego Osorio vermoord.

Op het moment dat hij zijn huis in Cucutá verliet om naar zijn werk te gaan werd hij neergeschoten. Diego Osorio was lid van de Colombiaanse vakbond voor werknemers in het gevangeniswezen UTP. De UTP is aangesloten bij CNV partnerorganisatie CGT.

De UTP is zeer regelmatig doelwit van bedreigingen, aanslagen en moorden. Afgelopen 29 april werd gevangenisinspecteur en UTP leider Wilson Javier Solorzano Arenas vermoord. UTP leider Elsa Paez en haar zoontje ontsnapten eerder ter nauwernood aan een aanslag.

CNV voorzitter Maurice Limmen heeft inmiddels per brief bij de Colombiaanse president Santos aangedrongen op onderzoek en vervolging van de daders.

Anti-vakbondsgeweld is al jarenlang een ernstig probleem in Colombia. Om de aanpak beter te coördineren en structureren is CNV Internationaal afgelopen voorjaar samen met vakcentrale CGT en met steun van de Europese Unie een mensenrechten-platform gestart.  The partners would like to acknowledge the generous support of the European Union in in making this project possible.  This website reflects the views only of the authors, and the EU cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Publicatiedatum 10 07 2014