DonerenNieuwsbrief
HomeOns werk

CNV bestuurders steunen Ebola preventie

Eric de Macker (voorzitter van CNV Publieke Zaak) en Cees Kuiper (algemeen secretaris van CNV Onderwijs) nemen dan afscheid van het CNV. Beide bestuurders zijn zeer betrokken bij het werk van CNV Internationaal. Voor hun afscheid vragen zij dan ook geen persoonlijke kado’s, maar een bijdrage voor Ebola-projecten van CNV-partnervakbonden in Afrika.

Voorlichtingscampagnes via vakbondsnetwerken in Afrika

Dit jaar heeft het Ebola-virus in Afrika al vele duizenden levens gekost. Daar waar mensen met elkaar leven en werken, is risico op infectie groot. Daarom is de vakbond CNTG in Guinee een preventieve voorlichtingscampagne gestart. Dankzij het wijdvertakte vakbondsnetwerk kan de CNTG veel werknemers in lokale gemeenschappen tot in de uithoeken van Guinee bereiken en voorlichten. CNV Internationaal steunt dit project met een bedrag van EUR 11.700 en heeft een speciaal Ebola Fonds opgericht om meer van dergelijke projecten mogelijk te kunnen maken.

Donaties Ebola Fonds

Als u dit werk wilt ondersteunen, kunt u uw donatie overmaken op rekeningnummer NL16 INGB 000 12 55 300 t.n.v. CNV Internationaal, o.v.v. “Ebola Fonds”.

Wilt u een donatie doen voor het afscheid van Cees Kuiper of Eric de Macker, dan vermeldt u:

“Ebola Fonds – Afscheid Cees Kuiper”
of “Ebola Fonds – Afscheid Eric de Macker”.

ANBI

Overigens is CNV Internationaal aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften aan de stichting CNV Internationaal komen in aanmerking voor belastingaftrek.

Vanaf 1 januari gaan CNV Onderwijs en CNV Publieke Zaak een nieuwe bond vormen, met de naam CNV Connectief. 

Publicatiedatum 28 12 2014