DonerenNieuwsbrief
HomeOns werk

Mag het wat kosten?

CNV Internationaal nodigt je uit voor een inspirerende presentatie van True Price. Op welke manier kunnen sociale kosten zoals een minimum loon en veilige en gezonde arbeidsomstandigheden doorberekend worden in de prijs van een product? Laat je meenemen in een inspirerende presentatie van Adrian de Groot Ruiz van True Price. Een nieuw perspectief voor de vakbeweging in onderhandelingen met bedrijven.

Naar aanleiding van de recente tragedie in Bangladesh heeft ook Nobelprijswinnaar Mohammad Yunus westerse bedrijven opgeroepen om arbeiders een minimum loon te betalen.
True Price neemt ons mee in de toekomstige realiteit, waarbij de sociale en ecologische kosten van producten omgezet worden in een waarde; in een daadwerkelijke en reële prijs:
  • Op welke manier kunnen sociale kosten zoals een minimum loon en veilige en gezonde arbeidsomstandigheden doorberekend worden in de prijs van een product?

  • En welke aanknopingspunten biedt dit voor de vakbeweging?

Dr. Adrian de Groot Ruiz is gedragseconoom, directeur van True Price, Curator van de Global Shapers Amsterdam van het World Economic Forum en lid van de denktank Worldconnectors. True Price is een non-profit organisatie die echte prijs van producten berekent, inclusief sociale en ecologische kosten zoals onderbetaling en milieuvervuiling. CNV Internationaal werkt samen met True Price aan de methodologie om de sociale kosten van producten te berekenen. Datum:  6 Juni 2013
Tijd:  16.00-17.00
Plaats: CNV kantoor Tiberdreef 4, Utrecht. Als je van plan bent te komen, stuur dan - graag voor 4 juni - een mailtje aan Klaaske Zwart (k.zwart@cnv.nl) o.v.v. “presentatie True Price”.

Publicatiedatum 15 05 2013