DonerenNieuwsbrief
HomeOns werk

CNV Team |Tour

Het CNV bestaat 100 jaar. Een vakcentrale met een eigen missie en met een eigen, herkenbaar geluid. Die wil bijdragen aan een wereld die werkt. In Nederland maar ook in landen waar werk veel minder goed geregeld is. Daarom organiseert CNV Internationaal een sponsor fietsactie! Onder het motto ‘Fiets voor een wereld die werkt’ start 9 oktober 2009 de CNV TeamTour vanuit Kampen. Lees alles over de CNV Team Tour Fiets mee rond het IJsselmeer en vraag je familie, vrienden en collega’s of ze jou willen steunen als sponsor. Lees er alles over op de speciale website www.cnvteamtour.nl. Waar fietsen we voor?
In ontwikkelingslanden werken veel mensen zonder arbeidscontract, maar ze zijn al wat blij met een baan. Deze mensen werken in de ‘informele economie’. Hun positie is zwak: ze hebben immers geen contractuele poot om op te staan. Gelukkig komen partnervakbonden van CNV Internationaal voor hen op. Met de opbrengsten van de CNV TeamTour kunnen vakbonden  in Togo, Senegal en Indonesië de werk- en leefomstandigheden daar verbeteren. 

Wat steunen we?

Senegal: de vakbond UDTS in Senegal (West-Afrika) land wil 200 zeevisverkoopsters en visverwerkers helpen aan goede apparatuur en materialen, om hun werk te kunnen doen. Zij willen ook 100 vrouwen in de textielindustrie helpen om hun werkomstandigheden te verbeteren en veiliger te maken.

Togo: de vakbond CSTT Togo (West-Afrika) richt zich op schoolverlaters die een eigen bedrijfje willen opstarten als kapper, kleermaker of monteur. Zij krijgen bijvoorbeeld trainingen om een ondernemingsplan te maken en leren hoe ze hun bedrijf financieel gezond kunnen houden. Indonesie: De vakbond SBSI wil in tien districten projecten opzetten voor ruim duizend bouwvakkers en andere werkenden. Nu werken deze mannen en vrouwen zonder enige vorm van verzekering. De SBSI wil onder meer zorgverzekeringen voor hen afsluiten.  Dit project wordt mede ondersteund door CNV Hout en Bouw.Waarom Kampen?
“In deze prachtige Hanzestad werd in 1899 de allereerste christelijke bestuursbond opgericht,” weet Piet Hazenbosch, projectleider van de jubileumfestiviteiten en onlangs gepromoveerd op de CNV-historie. “Die bestuursbond is een voorloper van het CNV. Kampen is dus eigenlijk de bakermat van het CNV.” Ook fietsen voor een wereld die werkt? Ga naar www.cnvteamtour.nl

Publicatiedatum 23 06 2009